Trenutne vanredne okolnosti mijenjaju vaše potrebe, a mi imamo pravi odgovor za njih. Usljed ograničenog kretanja na otvorenom i obaveznog nošenja maski, koža na licu najviše trpi posljedice. Upravo zbog toga moramo više raditi na adekvatnoj njezi lica za sve starosne dobi. No+Vello u svojoj ponudi ima sve što vam je potrebno za ispravan način njegovanja kože.

Kako bi koža bila čista, zdrava i blistava, potrebno je raditi čišćenje lica barem svaka 3 mjeseca. Međutim, sada nakon mjera ograničenog kretanja i obaveznog korištenja maski, čišćenje lica je potrebnije više nego ikada. Bez obzira koliko ste bili konstantni što se tiče njege lica, novonastala situacija je uticala na sve, a pogotovo što je dio našeg lica sada prekriven maskom. Zbog toga je bitno da što prije počnete da poduzimate korake kako biste svojoj koži pružili adekvatnu njegu.

ZAŠTO JE BITNO KREIRATI RUTINU NJEGE LICA?

Nakon nekoliko mjeseci ograničenog kretanja i maske su postale dio naše svakodnevice.

  • Mnogo osoba je još i prije početka pandemije bilo svjesno važnosti njege lica, te su i tokom vremena provedenog u kući vodili računa o tome. Međutim, nivo kvaliteta tretmana u kabini je teško postići kod kuće, a pogotovo što se tiče higijene i njege lica.
  • Kod kuće je teško postići isti efekat detoksikacije kože. U normalnim okolnostima, svaka 3 mjeseca bi trebalo sprovesti tretman koji bi uklonio nečistoću, mrtve ćelije i toksine sa kože. U današnjim okolnostima, ta vrsta tretmana je postala neophodna usljed posljedica globalne zdravstvene krize. Nedostatak oksigenizacije u kožnom tkivu (zasićenost pora) usljed ograničeng boravka na otvorenom, kao i neizvjesnost i tjeskoba vezane za novonastalu situaciju generišu probleme na koži. Tome možemo pridodati i nedovoljno izlaganje sunčevoj svjetlosti, promjene u ishrani i poremećaj spavanja kod nekih osoba. Sve navedeno je dovoljan razlog da tretman čišćenja lica bude jedan od prvih tretmana koje moramo uraditi na sebi.
  • Štetni elementi boravka u zatvorenom prostoru: iako nismo bili izloženi efektima kontaminacije i drugim efektima iz dana u dan, u kući smo izloženi drugim vanjskim faktorima koji izazivaju dehidrataciju, suhoću, perutanje, osjetljivost i rano starenje kože. Grijanje, korištenje klima uređaja, hemijski agensi za dezinfekciju i naravno, plava svjetlost je jedan od faktora koji je najviše uticao na našu kožu ovih dana jer povećava rizik od starenja.
  • Korištenje maske je sada obavezno što još više ukazuje na potrebu eliminisanja toksina iz kože. Zone brade, obraza i područje oko očiju imaju direktan kontakt sa medicinskim materijalom za izolaciju i zaštitu, a nakon kontinuirane upotrebe može doći do iritacije, dermatitisa, ekcema, suhoće, bubuljica… Koža se guši, ne diše, dolazi do dehidratacije i neugodnosti.

RITUAL PROFESIONALNOG ČIŠĆENJA, KORAK PO KORAK

U No+Vello centrima postoji mnogo opcija tretmana čišćenje lica i tretmana za njegu lica koje personaliziramo u skladu sa potrebama i tipom kože naših klijenata.

Tretmani za lice:

  • Čišćenje lica ProSkin.
  • Maske za lice prema tipu kože.
  • Ampule za lice prema tipu kože.
  • Kreme za lice prema tipu kože.
  • Hidrozaštitna emulzija sa zaštitnim faktorom SPF 1

TRETMANI ČIŠĆENJA LICA:

Basic 30KM

Ultrazvučno čišćenje lica + revitalizirajući fluid sa C vitaminom + Dermoactif sa kolagenom i hijaluronskom kiselinom + 10 min. masaža.

Basic Plus 40KM

Ultrazvučno čišćenje lica + revitalizirajući fluid sa C vitaminom + Dermoactif sa kolagenom i hijaluronskom kiselinom + 10 min. masaža + čišćenje lica galvanskom energijom.

Soft 40KM

Ultrazvučno čišćenje lica + ampula + revitalizirajući fluid sa C vitaminom + 10 min. masaža

Relax 55KM

Ultrazvučno čišćenje lica + maska + revitalizirajući fluid sa C vitaminom + 10 min. masaža

Complete 65KM

Ultrazvučno čišćenje lica + ampula + maska + revitalizirajući fluid sa C vitaminom + 10 min. masaža

Čišćenje lica je usmjereno ka dubinskom uklanjanju nečistoća i regeneraciji kvaliteta kože koja nije bila adekvatno njegovana u normalnim ili specijalnim okolnostima.

ODRŽAVANJE REZULTATA KOD KUĆE

Iako učestalost profesionalnog čišćenja lica može biti svake 2 sedmice (u slučaju masne kože) ili svaka 3 mjeseca (u slučaju suhe ili osjetljive kože), veoma je bitna svakodnevna njega lica kod kuće. Neophodno je čišćenje kože ujutro i navečer No+Vello kozmetičkim proizvodima: gelom za čišćenje lica, liposomskom vodom i na kraju hidratacija specifičnom kremom. To bi bila osnovna dnevna njega naše kože.