Loading...

Fotopodmlađivanje

Naručite se!

Problem starenja kože

Starenje kože je nepovratni proces karakteriziran pojavom bora, pjega, istanjivanja i mlitavosti kože. Gustoća kolagena se smanjuje, koža gubi elastičnost i postaje krhka. Radi se o nizu promjena koje nastaju u koži, povezanih sa neumoljivim protokom vremena, hormonalnim promjenama i izlaganjem suncu kao glavnom faktoru.

Dakle, starenje kože dovodi do:

  •  Suhoće kože
  •  Bora
  •  Gubitka elastičnosti
  •  Solarnih ili senilnih kožnih pjega
  •  Hiperpigmentacije
  •  Poremećaja vaskularizacije

Prema kojem principu radi fotopodmlađivanje kože?

Fotopodmlađivanje (fotorejuvenacija) radi prema principu primjene impulsa intenzivne svjetlosti koja prodire u kožu bez oštećivanja površinskog sloja.

Putem svjetlosti se prenosi toplota na kožu što dovodi do stvaranja novih vlakana kolagena i elastina koji obnavljaju mikromreže koje sačinjavaju dermis i epidermis, reorganizirajući ih i postižući efekat punoće putem zadebljanja i poravnanja kože iznutra.

Zone koje se tretiraju

Posebno je pogodna i sa zadovoljavajućim rezultatima na licu, vratu, dekolteu i šakama, ali se može tretirati bilo koje područje tijela gdje je potrebno poboljšanje kvaliteta kože.

Rezultati

Smanjuje bore i izražajne linije, oblikuje lice, ujednačava ten, daje sjaj i efekat zatezanja kože, te u konačnici pruža zdraviji i podmlađen izgled. Iako se poboljšanja i rezultati mogu primijetiti nakon prvih sesija, potpuni učinci tretmana postaju vidljivi nakon završetka istog.

Pravilno nanošenje Revitalizirajućeg facijalnog fluida no+vello© dva puta na dan značajno poboljšava rezultate fotorejuvenacije zadržavajući efekte na duže vrijeme.

Ne postoji ni minimalna ni maksimalna dobna starost za ovu vrstu tretmana.