IPL Tehnologija

ipl_tehnologija_1

Šta je IPL?

IPL (Intenzivna pulsirajuća svjetlost) je najmoderniji i najinovativniji sistem dugotrajne depilacije. Fotoepilacija ili fotopodmlađivanje se izvodi putem korištenja svjetlosti. Ova definicija uključuje dvije metode: putem lasera ili Intense Pulsed Light (IPL) tj. metoda rada pulsirajućom svjetlošću visokog intenziteta. Glavna razlika između ove dvije metode je u tome što je talasna dužina kod laser tehnologije fiksna, a kod IPL je varijabilna. IPL tehnologija omogućava tretiranje većine tipova kože i različitih boja dlaka. Obje metode nude dugotrajne rezultate.

Kod IPL tehnologije je moguće izabrati raspon spektra kako bi se omogućilo sljedeće:

  • Adaptacija talasne dužine prema boji kože, boji dlake i debljini dlake svakog klijenta.
  • Efikasno tretiranje većine boja kože, isto kao i svih vrsta dlake, od najtanje do najdeblje.

IPL tehnologija je bezbolna, ugodna i pristupačna. No+Vello centri za fotoepilaciju raspolažu vrhunskim IPL (Intense Pulsed Light) sistemima kako bi osigurali najbolje rezultate već od prvog tretmana.

Po kojem principu radi IPL?

No+Vello centri za fotoepilaciju raspolažu vrhunskim IPL (Intense Pulsed Light) sistemima kako bi osigurali najbolje rezultate već od prvog tretmana.

Intenzivna pulsirajuća svjetlost je tehnika depilacije koja se izvodi putem svjetlosti i zasniva se na principu selektivne fototermolize koja omogućava uništenje folikule dlake bez oštećenja kože. Princip je da se područje sa neželjenim dlačicama izloži nizu vrlo kratkih impulsa koncentrirane svjetlosti. Prema tome, svjetlost (foto) primijenjena na kožu pretvara se u toplinu (termo) i selektivno uništava (liza) klice stanica korijena dlačica. Što znači, melanin koji je prisutan u dlakama upija svjetlost i prenosi je na korijen dlačice, gdje pretvorena u toplinu, uništava klice stanica koje hrane dlačice. Elimininiranjem ovih stanica, dlačice odumiru i opadaju. No+Vello IPL je inovativna, pouzdana i sigurna tehnika za uklanjanje neželjenih dlačica sa vašeg tijela. No+Vello IPL je dokazano učinkovit i nudi dugotrajne rezultate.

Naši aparati

ipl_tehnologija_02

No+Vello IPL fotoepilacija omogućava tretman za većinu tipova kože i za različite boje dlačica. Za razliku od drugih IPL tretmana, sa No+Vello tretmanom ćete biti u mogućnosti da se sunčate i do dva dana prije i dva dana nakon tretmana; što znači da omogućava da imamo depiliranu kožu tokom čitave godine, čak i ljeti. Mi imamo vlastiti istraživački laboratorij, gdje se aparati testiraju i razvijaju kako bi se postigao najbolji i najsigurniji tretman za naše klijente. To nam omogućuje da imamo najnovije aparate na tržištu sa značajnim razlikama u odnosu na druge aparate kojima raspolaže naša konkurencija. U našim centrima raspolažemo najjačim aparatima za fotoepilaciju (60 džula/cm2) i najbržim na tržištu koji su dizajnirani da pruže tretmane za fotoepilaciju i fotopomlađivanje.

Naš sistem fotoepilacije, zasnovan na IPL tehnologiji, daje odlične rezultate na različitim dijelovima tijela, a krajnji rezultat je depilacija koja je učinkovita, trajna, superiorna i ni u čemu slična metodama depilacije koje su nam bile poznate do sada. Naši aparati raspolažu modernim sistemom rashlađivanja Sub Zero Intense, kojim se postiže efekat lokalne anestezije. Zato možemo sa sigurnošću reći da se radi o bezbolnom sistemu. IPL fotoepilacija omogućava tretman za većinu tipova kože i različitih boja dlačica, sa malim brojem  neželjenih efekata.

dodite-u-nas-centar