Loading...

LINIJA ZA UČVRŠĆIVANJE

Direktno djeluje protiv mlitavosti kože na licu.

S vremenom dolazi do degradacije vlakana kolagena i elastina koji čine da koža bude elastična i čvrsta. Linija za učvršćivanje je bogata dimetilaminoetanolom (DMAE), prirodnim sastojkom koji potiče sintezu kolagena i djeluje na svim nivoima kože:

  • Na nivou epidermisa proizvodi lifting efekat koji je odmah vidljiv.
  • Na nivou dermisa stimuliše proizvodnju kolagena i elastina.
  • Na muskularnom nivou stimuliše kontrakciju mišića kako bi se spriječio gubitak tonusa mišića.

Kozmetički proizvodi za učvršćivanje koji čine ovu No+Vello liniju su:

KREMA ZA LICE ZA UČVRŠĆIVANJE

Krema za učvršćavanje No+VelloKrema za učvršćivanje namijenjena je za tretiranje mlitave kože.

KREMA ZA LICE ZA UČVRŠĆIVANJE

MASKA ZA UČVRŠĆIVANJE

Maska za učvrščivanje No+VelloNamijenjena za tretiranje i njegu mlitave kože.

MASKA ZA UČVRŠĆIVANJE

AMPULE ZA UČVRŠĆIVANJE

Ampule za učvrščivanje No+VelloAnti-age tretman čiji je efekat odmah vidljiv.

AMPULE ZA UČVRŠĆIVANJE

Prirodni sastojci No+Vello kozmetičkih proizvoda revitaliziraju, umiruju i regenerišu kožu. U slučaju linije protiv mlitavosti kože u tom smislu se ističe dimetilaminoetanol (DMAE).

Linija za učvrščivanje No+Vello

DMAE je prirodni hranjivi sastojak koji se nalazi u našem vlastitom organizmu i koji se nalazi u namirnicama kao što su: losos, inćuni i sardine. DMAE je stabilizator membrane ćelije, koju štiti od negativnog uticaja slobodnih radikala, a pomaže u eliminaciji toksina i čuvanju korisnih hranjivih tvari. Proizvodi efekat učvršćivanja i poboljšava fleksibilnost i čvrstoću kože.
Drugi aktivni principi koji su pogodni za piling kože su kiseline. U ovoj kozmetičkoj liniji se ističu sljedeće kiseline:

Mliječna kiselina uglavnom se koristi kao alternativa glicerinu. Njena svojstva su idealna za podmlađivanje kože jer ublažava konture lica i smanjuje štetne uticaje usljed izlaganja suncu, te poboljšava ten i teksturu kože.

Hijaluronska kiselina je aktivni sastojak koji ima najveći kapacitet hidratacije, te čini da ista bude odmah vidljiva. Formira hidratantni i zaštitni površinski sloj, te tako smanjuje upaljenost kože i poboljšava obnavljanje ćelija.

Kozmetički proizvodi ove linije su posebno namijenjeni za korištenje kod osoba poslije 35 godina starosti kao rješenje za prve bore, a nakon 45 godina starosti su namijenjeni za tretiranje dubljih bora, izjednačavanje boje kože i za poboljšanje teksture kože.