Loading...

LINIJA ZA HIDRATACIJU

Kozmetički proizvodi s višeslojnom tehnologijom: hidratacija i efekat punoće

Hidratacija je ključna za održavanje kože mladom jer starenje kože izaziva dehidrataciju kože usljed smanjenja količine hijaluronske kiseline. Kozmetički proizvodi ove linije su namijenjeni za sve tipove kože kako bi vidljivo poboljšali nivo hidratacije.

Liposomska formula ovih proizvoda potiče prodiranje hijaluronske kiseline u kožu, te povećava volumen dermisa stvarajući tako “efekat punoće” koji blažava bore i izražajne linije.

AMPULE ZA HIDRATACIJU

Ampule za hidrataciju No+VelloTrenutna hidratacija

AMPULE ZA HIDRATACIJU

MASKA ZA HIDRATACIJU

Maska za hidrataciju No+VelloDubinska hidratacija

MASKA ZA HIDRATACIJU

SERUM PROTIV STARENJA

Serum protiv starenja No+VelloPodmlađivanje kože

SERUM PROTIV STARENJA

KREMA PROTIV STARENJA

Krema protiv starenja No+VelloSprečava pojavu bora

KREMA PROTIV STARENJA

Ljudsko tijelo, uključujući i dermis, sačinjeno je od 60% vode. Što se tiče epidermisa, njegov površinski sloj obavlja funkciju odvajanja unutrašnjeg vrlo vlažnog dijela od vanjskog vrlo suhog zraka.

Epidermis sadržava između 20 i 30% vode, a sloj koji je najbliži površini sadrži između 10 i 20%.

Bitno je znati da do dehidratacije dolazi kada tijelo gubi više vode nego što unosi, te je zbog toga potrebno održavati adekvatnu svakodnevnu hidrataciju. Bez obzira da li se radi o suhoj, mješovitoj ili masnoj koži, koža može dehidrirati usljed djelovanja vanjskih negativnih faktora.

Zrela koža je obično u većoj mjeri dehidrirana usljed smanjenja količine hijaluronske kiseline ključne za hidrataciju kože. Zbog toga je hijaluronska kiselina, zajedno sa glikolnom kiselinom i aloe verom, jedan od osnovnih aktivnih sastojaka ove kozmetičke linije.

Hijaluronska kiselina je aktivni sastojak koji ima najveći kapacitet hidratacije. Privlači vodu do 1000 puta težu od svoje težine. Održava stanje funkcionalnosti epidermisa, te vrši efekat dekongestije i regeneracije epidermisa. Ponovno uspostavlja funkcionalnu ravnotežu kože, pri čemu vrši hidrataciju, povećava sintezu kolagena i elastina i daje koži adekvatnu i efikasnu zaštitu od vanjskih agresija.

Glikolna kiselina smanjuje debljinu vanjskog sloja epidermisa (stratum corneum) i pomaže u povećavanju Malpigijevog sloja. To direktno pomaže u ublažavanju bora na koži i poboljšanju izgleda atrofičnih ožiljaka od akni. Odlično je sredstvo za piling, te pomaže u sprečavanju i suzbijanju akni Također omogućava da druge supstance lakše prodiru u kožu.

Aloe vera je sredstvo koje daje koži veliku vlažnost. Kada se koristi kao maska, bolje prodire u duboke slojeve kože, a rezultat je vidljiv odmah. Postiže da lice bude blistavo, a koža hidratizirana i svježa.

Sve gore navedeno čini ove kozmetičke proizvode idealnim za dehidriranu kožu i kožu sa prvim znacima starenja.