Loading...

Kozmetika za čišćenje

Ispravno čišćenje kože je osnova uspjeha svakog tretmana lica.

Čišćenje lica je veoma važno i to ne samo zbog toga da koža bude čista nego i kao garancija za efikasnost proizvoda koji su predstavljeni u nastavku.

Ispravno čišćenje kože podrazumijeva čišćenje kože 2 puta dnevno: ujutro kako bi se uklonio višak masnoće izlučene tokom noći; navečer kako bi se uklonila nečistoća koja se nagomilala tokom dana na našoj koži.

Kozmetički proizvodi koji čine ovu liniju su:

GEL ZA ČIŠĆENJE VISOKE TOLERANCIJE

gel_za_ciscenje_visoke_01Svakodnevno čišćenje za sve tipove kože.

Gel za čišćenje visoke tolerancije

LIPOSOMSKA VODA ZA SKIDANJE ŠMINKE

liposomska_voda_za_skidanje_01Skidanje šminke za sve tipove kože, čak i za osjetljivu kožu.

Liposomska voda za skidanje šminke

GEL ZA ČIŠĆENJE PROTIV NESAVRŠENOSTI NA KOŽI

gel_za_ciscenje_nesavrsenosti_01Gel bez sapuna koji reguliše masnoću kože.

Gel za čišćenje protiv nesavršenosti na koži

kozmetika_za_ciscenje_02

Neki od aktivnih principa koji se nalaze u ovoj kozmetičkoj liniji su:

  • Aloe vera, koja djeluje kao umirujuće antiinflamatorno sredstvo, umiruje svrabež, a djeluje i kao prirodni regenerator koji potiče zacjeljivanje i obnavljanje ćelija.
  • Ekstrakti kamilice, zobi i mimoze. Kamilica pruža umirujuće i antioksidantno djelovanje. Zob štiti od svrabeža, iritacija i infekcija, te djeluje bakteriostatično, umirujuće i dekongestivno. Mimoza posjeduje analgezična, antiseptička i regenerativna svojstva, kao i svojstva obnavljanja i učvršćivanja.
  • Triklosan je aktivni princip koji potiče hidrataciju i obnavljanje hidrolipidne barijere. Među njegovim svojstvima se ističe antiseptičko djelovanje koje sprečava proliferaciju bakterija; njegovo dugoročno djelovanje čini ga efikasnim tokom dužeg perioda; posjeduje antiinflamatorno djelovanje i omekšava formule za njegu kože bazirane na sapunu, šamponu i sredstvima za ispiranje…

No+Vello linija za čišćenje je namijenjena osjetljivoj koži, koži sa rozacejom ili netolerancijom prema sapunu, kao i koži sklonoj aknama, koži sa začepljenim porama, a također je namijenjena i suhoj, masnoj i mješovitoj koži.