Često postavljana pitanja IPL

Fotoepilacija pulsirajućom svjetlošću predstavlja najmoderniji i najinovativniji sistem dugotrajnog depiliranja. Radi se o modernijoj i manje bolnoj depilacijskoj tehnici od lasera, te ugodnijoj i jeftinijoj, sa boljim rezultatima na duži period. Ima također i druge prednosti kao što je izbjeljivanje kože koja je oštećena usljed česte upotrebe voska, značajno eliminiše probleme sa folikulitisom i nije agresivna za kožu kao što je slučaj kod voska. IPL tehnologija (intenzivna pulsirajuća svjetlost) u fotoepilaciji pruža neinvazivan tretman za uklanjanje dlaka i dugoročne rezultate. Za razliku od fiksne talasne dužine lasera, sa IPL tehnologijom moguće je izabrati raspon spektra kako bi se omogućilo:

► Adaptirati talasnu dužinu prema boji kože, boji dlake i dubini dlake svakog klijenta.

► Efikasno tretirati većinu boja kože, isto kao sve vrste dlake, od najtanje do najdeblje.

Kako fotoepilacija, tako i laser, zasnivaju se na svjetlosti za uništavanje dlaka (selektivna fototermoliza), ali pulsirajuća svjetlost je nešto modernija tehnika nego laser i njom možemo da tretiramo više tipova kože i dlake (na primjer, plave dlake, crvene dlake i tamnije kože). Predstavlja metodu dugotrajne depilacije, efikasne, sigurne i manje bolne nego laser.

Naši aparati sa pulsirajućom svjetlošću mogu da tretiraju široki dijapazon vrsta kože i dlačica, što rješava problem lasera (veoma je efektivan samo u određenim slučajevima) i omogućava nam ponudu sigurnih i personaliziranih tretmana sa maksimalnim rezultatima na svakoj vrsti kože.

U većini slučajeva ukloni se minimalno 80 ili 85% dlačica, tako da nekoliko dlačica koje se opet pojave nakon nekoliko godina rastu sporije i mnogo su slabije i tanje, tako da se lako mogu ukloniti na samo jednoj sesiji.

U današnje vrijeme ne postoji metoda koja može da ukloni 100% folikulu dlake na tijelu. Fotoepilacija je depilacija koja se zasniva na svjetlosti i prenosi tu svjetlost samo na folikule dlake koje su aktivne jer joj je potrebna dlaka da bi mogla da sprovede tu energiju koja se pretvara u toplotu uništavajući malo pomalo korijen odakle potiče dlaka, uništavajući ga definitivno kroz nekoliko sesija. Postoji određeni postotak folikula dlake koje se nalaze u stanju mirovanja i ne mogu da budu tretirani u tom momentu. U slučaju da se oni aktiviraju, bila bi potrebna još jedna sesija kako bi se postigao dugotrajni efekat.

Broj sesija će zavisiti od fototipa kože, o boji i debljini dlake, područja koje se tretira, spola i starosti klijenta, kao i hormonskog statusa, ali se uglavnom kreće između četiri i osam sesija.

Glavni razlog je što je fotoepilacija efikasna u jednoj od tri faze dlačica. To je anagena faza u kojoj je dlačica “posađena“ u korijenu. U tom slučaju, dlačice igraju ulogu fitilja koji provodi toplotu do korijena i uništava ćelije koje ga hrane. U sljedećim dvjema fazama, telogena i katagena, fotoepilacija nije učinkovita, jer su se dlačice već odvojile od svog korijena i iako ih spalimo, neće uticati na spomenute ćelije.

U svakom dijelu našeg tijela dlačice su različite, čak i kada se nalaze na istoj zoni. Mogu biti više na površini ili dublje, mogu biti svjetlije ili tamnije, mogu se naći u porama sa više ili manje aktivnih žlijezda, kako lojnih tako i znojnih. To uzrokuje da u svakoj zoni našeg tijela imamo dlačice koje se više ili manje lako uklanjaju.

Toplotom se uništi korijen dlačice, ali one ostaju u folikulu još otprilike između prve i treće sedmice nakon obavljanja sesije, a zatim same ispadaju. U toj fazi može izgledati kao da one i dalje normalno rastu, ali ako ih pokušate izvući vidjet ćete da one lagano klize iz folikula. Jedna od prednosti aparata fotoepilacije No+Vello® je da neće konstantno dolaziti do izbacivanja dlačica jer su one potpuno uništene i samim tim pore su čiste, bez ičega unutra.

Između sesija moguće je depilirati se, ali uvijek metodom koja ne čupa dlačice (vosak, pinceta, itd.), kao što je brijač ili depilatorna krema. U početku, sesije su neophodne svaki mjesec, ali postepeno će biti sve rjeđe iz razloga što će folikul dlake bit sve slabiji i dlačicama će trebati više vremena da narastu.

Da bi pravilno realizovali fotoepilaciju našim aparatima pulsirajuće svjetlosti, potrebno je skratiti dlačice na dužinu od 1 do 3 milimetra, tako da emitirana svjetlost bude apsorbirana kroz melanin dlačice i da nam služi kao provodnik do folikula dlake. Što znači, melanin upija svjetlost i prenosi je na korijen dlačice, gdje pretvorena u toplotu, uništava klice ćelija koje hrane dlačice. Eliminisanjem ovih ćelija, dlačice umiru i otpadaju.

Međutim, vaše je samo da dođete u naš centar i naše ljubazno osoblje će to uraditi za vas.

Mogu se tretirati gotovo svi dijelovi tijela osim na slušnom otvoru, dlakama iz nosa i na onim područjima na kojima sonda može dotaći oči, kao što su obrve ili razmak među obrvama.
Ovisno o području koji se tretira, na primjer, noge oko jedan sat, pazusi 10 minuta dok nausnica nekoliko sekundi.
Prije nego što se započne tretman postaviti će se niz pitanja kako bi se otkrile potencijalne kontraindikacije, kao na primjer dijabetes, epilepsija, ako se koriste neki lijekovi koji mogu biti fotosenzibilni, trudnoća, period dojenja, keloidi, tetovaže, koža nedavno pocrnjela ili vrlo pigmentirana, tamna ili crna.
U nekim slučajevima može se pojaviti crvenilo na tretiranom području koje nestaje u roku od nekoliko sati. Preporučuje se korištenje kreme No+Vello.

Krema je neophodna za pripremu i prilagođavanje kože zbog svog balzamičkog, smirujućeg, hidratantnog, antiseptičkog i antibiotičkog efekta. Stimuliše regeneraciju novih ćelija i daje ten koži, sprečavajući bilo kakvu neugodnost na koži. Osim toga, sadrži visoki zaštitni solarni faktor.

– Povećava proizvodnju kolagena

– Minimizira potencijalne štete koje mogu nastati kao posljedica dehidratacije izazvane fotoepilacijom i fototerapijom.

– To je bitan dio tretmana kako bi se dobili željeni rezultati sa totalnom sigurnošću. Na taj način, postići ćemo depiliranu i njegovanu kožu.

IPL tretmani za uklanjanje dlaka su sigurni za kožu iz razloga što djeluju samo na melanin dlake, tako da koža ostaje netaknuta. Budući da pulsirajuća svjetlost prodire samo nekoliko milimetara, nije u stanju da izazove štetu na drugim strukturama.
Naši aparati raspolažu modernim sistemom rashlađivanja Sub Zero Intense, kojim se postiže efekat lokalne anestezije. Zato možemo sa sigurnošću reći da se radi o bezbolnom sistemu.
Koncept No+Vello zasniva se, između ostalog, na specijalizaciji. Prije lansiranja No+Vello na tržište, IPL fotoepilacija je najčešće nuđena kao dopuna u kozmetičkim centrima, frizerskim salonima, kliničkim centrima, itd.

Nakon što smo uspjeli da se specijaliziramo u sistemu pulsirajuće svjetlosti, u stanju smo da Vam ponudimo bezbjednu i kvalitetnu uslugu po najpovoljnijim cijenama na tržištu. Ključ našeg uspjeha leži u modelu demokratizacije usluga, čineći tretman dostupnim bilo kojoj osobi.

Pozivamo sve klijente muškog spola da isprobaju naše usluge i sami se uvjere u kvalitetu istih. Novi trendovi u izgledu čine da ovo tržištu bude u stalnom porastu i da je sve više muškaraca koji traže tu vrstu usluge. Posjetite naš centar za besplatne konsultacije!